Forum Horrormania Strona Główna
Autor Wiadomość
<    Hydepark   ~   Jak smażycie frytki?
KrOOlik
PostWysłany: Wto 10:43, 24 Mar 2009 


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1567
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Tarnów


Komentarz niepotrzebny! Grzejemy olej!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dux
PostWysłany: Wto 11:13, 24 Mar 2009 
Administrator

Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków


Dobrze je, jak temperatura oleju nie spada, a frytki jadam na półsurowo - z młodych ziemniaków.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez dux dnia Wto 11:14, 24 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pottero
PostWysłany: Wto 12:43, 24 Mar 2009 


Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 158
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Rybnik / Warszawa


Wrzucam do frytkownicy i wracam do swojego pokoju, o frytkach przypominając sobie dopiero w momencie, jak coś bardzo zaczyna śmierdzieć (jeśli jestem w domu sam) bądź gdy słyszę wrzaski któregoś z domowników, że znów frytki spaliłem. Najczęściej po moim kucharzeniu razem z frytkami w koszu lądują paluszki rybne.

Podobnie sprawa ma się ze wszystkim, przy przygotowywaniu czego nie muszę być obecny w kuchni – wodą na makaron czy ryż (samym makaronem i ryżem też), tostami, jajkami, kiełbasami, odgrzewaną zupą itd. Garnków, z których musiałem zdrapywać spaloną zawartość, nikt nie potrafi zliczyć :/.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Pottero dnia Wto 12:47, 24 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr.Ozz
PostWysłany: Wto 18:37, 24 Mar 2009 


Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 883
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 18 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wadowice


tak mi sie przypomnialo jak sie dowiedzialem ze jeden koles w maturalnej klasie o profilu gastronomicznym chcial zrobic frytki w samej wodzie xD

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dux
PostWysłany: Wto 21:23, 24 Mar 2009 
Administrator

Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków


Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
KrOOlik
PostWysłany: Wto 22:33, 24 Mar 2009 


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1567
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Tarnów


a mówiłem Ci Dux! Początkowo było ciężko uwierzyć w te pytania ale teraz sam widzisz Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pottero
PostWysłany: Śro 9:42, 25 Mar 2009 


Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 158
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Rybnik / Warszawa


Mr.Ozz napisał:
tak mi sie przypomnialo jak sie dowiedzialem ze jeden koles w maturalnej klasie o profilu gastronomicznym chcial zrobic frytki w samej wodzie xD


Już chciałem napisać, że nawet ja nie jestem aż taka noga w kuchni, chociaż gastronomii nie skończyłem, ale zrezygnowałem, bo coś mi we łbie świta, że młodszym będąc, chyba też próbowałem zrobić frytki w wodzie... Aczkolwiek nie wiem, czy to czasem nie jest jakaś siła autosugestii po przeczytaniu powyższego. W każdym razie, ze swoich frytkowych doświadczeń dodam jeszcze, że nie warto robić frytek na tych oliwach extra vagine i temu podobnych.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dux
PostWysłany: Śro 13:51, 25 Mar 2009 
Administrator

Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków


KrOOliku wybacz, że wątpiłem... ale ile to jest te 48 godzin wreszcie? Laughing

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
KrOOlik
PostWysłany: Śro 14:44, 25 Mar 2009 


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1567
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Tarnów


tyle samo co 2,5 kostki w 5 litrach wody Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cement
PostWysłany: Śro 14:49, 25 Mar 2009 
Redaktor

Dołączył: 09 Kwi 2007
Posty: 988
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Bielsko-Biała


Ja wolę przeznaczać ziemniaki na tłuste, ciężkostrawne i cholernie smaczne placki ziemniaczane Cool

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dux
PostWysłany: Śro 15:27, 25 Mar 2009 
Administrator

Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków


Homoseksualista?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
KrOOlik
PostWysłany: Śro 15:29, 25 Mar 2009 


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1567
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Tarnów


Ale wpadka Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dux
PostWysłany: Śro 15:30, 25 Mar 2009 
Administrator

Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków


'poleciałem w ciemną dziurę...'

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
KrOOlik
PostWysłany: Śro 15:31, 25 Mar 2009 


Dołączył: 23 Lip 2006
Posty: 1567
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 31 razy
Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Tarnów


chcesz zwiedzać....? Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dux
PostWysłany: Śro 15:33, 25 Mar 2009 
Administrator

Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 1014
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków


ye! chce pływać w czeko-czekoladzie... kakaowy olej Rolling Eyes

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez dux dnia Śro 15:33, 25 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 1 z 2
Idź do strony 1, 2  Następny
Forum Horrormania Strona Główna  ~  Hydepark

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach